WANDELINGEN

PRACHTIGE WANDELINGEN

Gedurende de maanden mei, juni & september organiseren wij wekelijks prachtige wandelingen en bieden we ook een grote diversiteit & kwaliteit aan qua wandelingen.

In de schitterende omgeving van La Vallée Verte kunt u echt uw hart ophalen. U kunt hier prachtige wandelingen maken in een overweldigende natuur met fraaie vergezichten. De woeste Gorges d’Ardèche in het noorden zijn vlakbij, evenals het uitgestrekte natuurgebied ‘Les Concluses’ met haar immense rivierbedding.

In het voor- en najaar is het hier extra mooi. U wandelt door het typische Mediterrane gebied met heuvels, terrassen en kalkrijke plateaus. In het voorjaar geniet u van de jonge, frisse natuur. Bijna dagelijks ontdekt men weer nieuwe bloemen en vlinders. De bloeiende brem brengt een gouden gloed, de talrijke kersenbomen zorgen voor een smakelijke pauze en de bodem is bedekt met de kenmerkende geurende planten zoals tijm, rozemarijn en lavendel. Overdag is het twintig graden of meer en ’s avonds is het aangenaam vertoeven op ons barterras met een ondergaande zon.

Het najaar zet het landschap rondom La Vallée Verte in schitterende kleuren, mede dankzij de uitgestrekte wijngaarden en de doorgaans blauwe lucht. De zon laat zich nog volop zien en de bedrijvigheid van de wijnboeren zorgt voor gezellige taferelen.

De wandelingen variëren van 6 tot 12 km en zijn ook voor de wat minder ervaren wandelaars goed te doen. Houd er wel rekening mee dat u bij enkele wandelingen moet stijgen en dalen. De omgeving is niet hoog, maar steile hellingen zijn mogelijk. De wandelingen zijn onder onze eigen deskundige begeleiding en starten vanaf de camping of vanuit een dorpje in de directe omgeving.

Gratis

De deelname aan onze georganiseerde wandelingen is gratis en koffie wordt geserveerd … Ook wordt er vaak een wandeling georganiseerd incl. een uitgebreide Franse lunch op ’n uniek plekje (hiervoor vragen wij wel een bijdrage).

Tips: zorg voor goede wandelschoenen, vergeet niet uw fototoestel en/of verrekijker, een rugzak met waterfles en kleine versnaperingen is aan te bevelen.

Graag tot ziens tijdens één van onze wandelingen!