OMGEVING

Welkom in de vallei van de Cèze!

La Vallée Verte is de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van verschillende streken, want de camping ligt op het kruispunt van de Ardèche, de Cévennes, de Provence en de vallei van de Rhône.

Gard

Het departement Gard is, zowel wat natuur als wat leefwijzen betreft, typisch mediterraan. Deze regio telt bijna 300 ‘zon’-dagen per jaar! Dit zuidelijke paradijs kent een overvloed aan prachtige, betoverende landschappen en biedt een breed scala aan attracties met buitengewoon historisch en cultureel erfgoed. Zoekt u niet verder, u bent in Zuid-Frankrijk!

Frankrijks mooiste

Sinds 2008 heeft La Roque sur Cèze het predikaat 'Eén van Frankrijks allermooiste dorpen' verworven. Mede dankzij de imposante watervallen, de Cascades du Sautadet en haar middeleeuwse, smalle toegangsbrug, de Pont Charles Martel.

Sportief

De verscheidenheid van landschappen rondom La Vallée Verte is aantrekkelijk voor onder meer wandelaars, zwemmers, vissers, zonaanbidders, mountainbikers en wielrenners. In een kano of kajak vaar je de Cèze of Ardèche af langs kiezelstranden en prachtige rotswanden. Er zijn meer dan 300 kilometer bewegwijzerde wandelwegen die het grondgebied doorkruisen. Lopen door wijngaarden, lavendelvelden, langs rivieren en door bossen. De meeste wegen zijn ook toegankelijk voor ruiters.

Cultuur

De prachtige steden Avignon, Nîmes, Uzès, en Orange getuigen van een cultureel en religieus leven. Deze bestemmingen zijn binnen een uur te bereiken vanaf de camping. Op de vele wekelijkse marktdagen worden zowel plaatselijke als toeristische producten verkocht: olijfolie, geitenkaas, lavendelolie, kruiden, confituren. Ook de brocantes, de markt van pottenbakkers en de middeleeuwse feesten zijn evenementen om niet te missen!

Tips

- Het schilderachtige La Roque-sur-Cèze met de natuurlijke watervallen van Sautadet (op slechts 10 minuten van de camping!)
- Natuurgebied Les Concluses
- Gorges de la Cèze
- Grot Aven d'Orgnac
- Gorges de l'Ardèche met de Pont-d'Arc
- Barjac
- Orange
- Avignon
- Nîmes
- Pont du Gard
- Mont Ventoux
- Uzès
- Anduze
- Dagje strand bij La Grande Motte
- Wijnen van de Rhône