Corona, Covid-19 virus

Vanaf zondag 18 juli geldt voor reizen naar Frankrijk dat de negatieve antigeen- of PCR test voor niet-(volledig)-gevaccineerden maximaal 24 uur oud mag zijn. Deze termijn geldt dus alleen bij binnenkomen van Frankrijk en NIET voor de hieronder genoemde coronapas.

Vanaf 21 juli heb je in Frankrijk een coronapas (pass sanitaire met QR-code) nodig voor een bezoek aan culturele en vrijetijdsgelegenheden met meer dan 50 personen (o.a. evenementen, theaters, bioscopen, musea, pretparken).

Vanaf 1 augustus wordt deze regel ook van toepassing voor binnenruimtes van de horeca (ook op het terras) en openbaar vervoer (TGV, vliegtuig, langeafstandsbussen).

** BREAKING-NEWS **  Gelukkig heeft de Franse regering ingestemd om de coronapas alleen aan het begin van het verblijf te controleren, ongeacht de duur ervan. Zodra je de coronapas bij aankomst op de camping hebt laten zien, kan je als gast gebruik maken van al onze faciliteiten (horeca, zwembaden etc.) zonder deze opnieuw te moeten laten zien.
** BREAKING-NEWS ** ** BREAKING-NEWS ** ** BREAKING-NEWS **

De Franse coronapas of “pass sanitair” (wat u al nodig had om Frankrijk in te mogen reizen) geeft ‘groen’ licht bij tenminste één van de volgende voorwaarden:

  • volledige vaccinatie (minstens 1 week oud/ Janssen 4 weken geleden),
  • een negatieve PCR of
  • een negatieve antigeen-test (max. 48 uur oud)

Kinderen van 12 t/m 17 jaar zijn tot 30 augustus vrijgesteld van deze regel!

Check voor meer info: Frankrijk.nl

Voor alle duidelijkheid wat betreft nieuwe lockdown of negatief reisadvies: We kunnen nu nog niet op detail ingaan wat we doen bij een nieuwe lockdown of negatief reisadvies in juli, augustus of september, want dit hangt af van diverse factoren en timing. Als voorbeeld mbt seizoen 2020, hierbij hebben we bij alle aankomsten (die niet door konden gaan tot 27-06-2020 ivm sluiting camping) de reeds betaalde aanbetaling omgezet in een voucher. Bij de last-minute-lockdown van 28 augustus 2020 hebben de gasten een gedeeltelijke voucherwaarde ontvangen van de reeds betaalde huursom.

Wat wordt vergoed als je vóór vertrek het coronavirus krijgt en daardoor niet op vakantie kunt? Of wat als een familielid (1e of 2e graad) ernstig ziek wordt door corona en je om die reden de vakantie wilt afzeggen?
– Als je je hiervoor wilt verzekeren dan heb je een annuleringsverzekering nodig. Je kunt deze dekking bijvoorbeeld bijsluiten op een ANWB Reisverzekering of evt. los een ANWB Annuleringsverzekering afsluiten als je elders al een reisverzekering hebt.

Als ik vóór de geplande vertrekdatum niet gevaccineerd ben waardoor ik niet op reis kan, zijn de annuleringskosten dan verzekerd?
– Nee, dit is geen geldige annuleringsreden.

Ik moet in quarantaine omdat ik aanraking ben geweest met een besmet persoon. Ik zou op vakantie en moet nu annuleren. Zijn mijn annuleringskosten verzekerd?
– Nee, dit is geen geldige annuleringsreden.

La Vallee Verte kan geen beloftes doen die wij niet waar kunnen maken. Geen zelfstandige onderneming kan zich veroorloven om alle reserveringen terug te betalen.

De algemene Corona-richtlijnen in Frankrijk (‘les gestes barrières’) zijn bijna gelijk aan die in Nederland en België: thuisblijven als je je ziek voelt, in je elleboog niezen en hoesten, vaak je handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken en direct weggooien, geen lichamelijk contact bij begroetingen en 1,5 meter afstand houden. Mondkapjes zijn binnen nog verplicht in Frankrijk, denk aan supermarkten & winkels, musea, markten, receptie etc.

Ziektesymptomen moeten direct gemeld worden bij de receptie.

Op La Vallee Verte tref je bij alle voorzieningen ruim voldoende desinfecterende handgels aan. Ook wordt de frequentie van schoonmaak verhoogd / geïntensiveerd. De ‘check-in’ bij de receptie is alleen mogelijk door 1 persoon van het gezin. Er zijn geen tijdsblokken in het zwembad. (Wijzigingen onder voorbehoud).

Wij zullen er alles aan doen om jullie een plezierige, zo ontspannen mogelijke vakantie te bezorgen. Maar samen en inachtneming van de richtlijnen en regels krijgen we het virus onder controle, wij rekenen op jullie medewerking.

À bientôt !

Slide