Corona, Covid-19 virus

Update – mei 2021:

Ten eerste hopen we dat alles goed met jullie gaat en dat jullie staan te popelen om aankomende zomer op vakantie te gaan.

Gelukkig komen er steeds meer positieve geluiden over de aankomende zomerperiode. Door de versoepelingen die President Macron aangekondigd heeft, word het mogelijk om vanaf 9 juni naar Frankrijk te reizen voor een welverdiende vakantie! Vanaf 12 juni zullen we daarom onze (figuurlijke) groene deuren openen.

Op dit moment heb je wel een vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test nodig en zijn verdere mogelijke maatregelen afhankelijk van de versoepelingen in Nederland. Door de huidige Corona-situatie hebben wij ook voor dit seizoen onze reserveringsvoorwaarden voor het seizoen 2021 aangepast (oa bedrag aanbetaling verlaagd). Zolang het coronavirus nog onbeheersbaar is en er hierdoor nog geen positief reisadvies is afgegeven kun je nog wachten met de betaling van het resterende bedrag eindbetaling. Zodra het groen licht is om af te reizen naar Frankrijk dan ontvangen wij graag per omgaande de 2e betaling / eindbetaling.

Voor alle duidelijkheid wat betreft nieuwe lockdown of negatief reisadvies: We kunnen nu nog niet op detail ingaan wat we doen bij een nieuwe lockdown of negatief reisadvies in juli, augustus of september, want dit hangt af van diverse factoren en timing. Als voorbeeld mbt seizoen 2020, hierbij hebben we bij alle aankomsten (die niet door konden gaan tot 27-06-2020 ivm sluiting camping) de reeds betaalde aanbetaling omgezet in een voucher. Bij de last-minute-lockdown van 28 augustus 2020 hebben de gasten een gedeeltelijke voucherwaarde ontvangen van de reeds betaalde huursom.

Wat wordt vergoed als je vóór vertrek het coronavirus krijgt en daardoor niet op vakantie kunt? Of wat als een familielid (1e of 2e graad) ernstig ziek wordt door corona en je om die reden de vakantie wilt afzeggen?
– Als je je hiervoor wilt verzekeren dan heb je een annuleringsverzekering nodig. Je kunt deze dekking bijvoorbeeld bijsluiten op een ANWB Reisverzekering of evt. los een ANWB Annuleringsverzekering afsluiten als je elders al een reisverzekering hebt.

Als ik vóór de geplande vertrekdatum niet gevaccineerd ben waardoor ik niet op reis kan, zijn de annuleringskosten dan verzekerd?
– Nee, dit is geen geldige annuleringsreden. 

Ik moet in quarantaine omdat ik aanraking ben geweest met een besmet persoon. Ik zou op vakantie en moet nu annuleren. Zijn mijn annuleringskosten verzekerd?
– Nee, dit is geen geldige annuleringsreden.

La Vallee Verte kan geen beloftes doen die wij niet waar kunnen maken. Geen zelfstandige onderneming kan zich veroorloven om alle reserveringen terug te betalen.

De algemene Corona-richtlijnen in Frankrijk (‘les gestes barrières’) zijn bijna gelijk aan die in Nederland en België: thuisblijven als je je ziek voelt, in je elleboog niezen en hoesten, vaak je handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken en direct weggooien, geen lichamelijk contact bij begroetingen en 1,5 meter afstand houden. Mondkapjes zijn overal verplicht in Frankrijk, echter niet op de camping in de buitenlucht (2m afstand respecteren).

Ziektesymptomen moeten direct gemeld worden bij de receptie.

Op La Vallee Verte tref je bij alle voorzieningen ruim voldoende desinfecterende handgels aan. Ook wordt de frequentie van schoonmaak verhoogd / geïntensiveerd. De ‘check-in’ bij de receptie is alleen mogelijk door 1 persoon van het gezin. Er zijn geen tijdsblokken in het zwembad. (Wijzigingen onder voorbehoud).

Wij zullen er alles aan doen om jullie een plezierige, zo ontspannen mogelijke vakantie te bezorgen. Maar samen en inachtneming van de richtlijnen en regels krijgen we het virus onder controle, wij rekenen op jullie medewerking.

Fijne lente, stay safe et à bientôt !

Slide